13. huhtikuuta 2016

Hame, joka melkein epäonnistui

Kauan kauan sitten, kun sain käyttää saumuria - jota kukaan ei osannut säätää - tein itselleni kesähameen.
hame DIY TSI vanha kesä kukka


Nyt löysin tämän hameen kaappini kätköistä, ja tuumin, voisiko siitä vielä saada kalua.

sauma huono irvistävä hame

Hameessa on hirveästi puutteita: ompelukset irvistävät, kankaat on valittu huonosti, helma on minulle liian pitkä ja siinä on tumma pilkku - tahra, jonka alkuperää en osaa edes arvata. Kaiken kukkuraksi ohut kuminauha on viritetty perinteiseen kuminauhakujaan, mikä tekee hameesta aika karsean pidettävän.

Aluksi ratkoin kuminauhakujan auki ja poistin liian ohuen kuminauhan.

Olen jo kauan haaveillut vekkihameesta, joten sen lisäksi että ompelin useimmat saumat uudelleen, myös ompelin hameeseen vekit. Siihen nähden, etten ole koskaan ennen ommellut vekkejä, työ sujui hienosti.
laskoshame vekkihame hame kesä kukkakangas

laskos vekki

Sitten yritin pujottaa kuminauhaa vekkien läpi. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kehotan sinua olemaan kokeilematta. En käsitä, miten oikein kuvittelin onnistuvani siinä? Se on lähes mahdotonta, kun kangas on taitettu niin monin kerroin.

Olin vähällä heittää hameen tiskiin. Yleensä suunnittelen kaikki projektini perusteellisesti ennen kuin aloitan, mutta tätä en ollut suunnitellut yhtään. Hassua.

Onneksi kuitenkin oivalsin, että kuminauha ei välttämättä tarvitse kuminauhakujaa. Niinpä ompelin vyötärön sisäpuolelle rinnakkain kolme parin sentin levyistä kuminauhaa. Näin vyötärölle tuli söpöt rypyt ja yläreunaan röyhelö, eivätkä rumat kuminauhat näy ollenkaan ulospäin.



hame DIY kesä kukkakangas kuminauhavyötärö unikko

Kun vedin hameen ylleni näin, että helma näytti komealta pussilta. (Näkyy kuvissakin) Opetus numero satamiljoonaa: kun valitset hameeseen kankaita, älä ota ylempään kappaleeseen ohuempaa kangasta kuin alempaan.

Pussittaminen kuitenkin väheni, kun tikkasin saumanvarat alaspäin. Nyt hame on suhteellisen pidettävän näköinen. (Yhdistetty vekki- ja kuminauhahame ;D - en jaksa taistella vetoketjujen kanssa:) Se musta pikku tahra jäi, kun en keksinyt kuinka peittää sitä. Onneksi se ei näy kauas.
tumma tahra

Nyt haastankin sinut kaivamaan kaappisi kätköistä vanhat pilallemenneet projektisi ja tuumimaan, saisiko niistä vielä tavaraa. Hyvää kesänodotusta!
Olive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti