26. huhtikuuta 2016

Smoothieita!

Selasin pinterestiä ja sain hirmuisen smoothievillityksen. Voi olla, että se on jo kohta out, yleensä olen kaikista uusista villityksistä hieman jäljessä, tiedä miksi. Kahdenkymmenen vaihteessa ei oikein voi olla kalkkis.

No, olen siis joskus aiemminkin tehnyt smoothieita, mutta niitä ei oikein voi sanoa onnistuneiksi. Nyt sitten löysin yksinkertaisen selonteon siitä, mitä smoothieen laitetaan. Tällä ohjeella smoothie yhtäkkiä onnistui! Se maistui hyvältä, eikä sitä ollut liikaa, kuten aika usein on käynyt.
Näin sinäkin onnistut:

1. Smoothieen tarvitaan hedelmiä tai marjoja. Yksi omena riittää oikein hyvin, jos et ole muistanut käydä kaupassa. Jos käytät monia eri hedelmiä, yhteen annokseen ei välttämättä tarvita kuin puolet kustakin. Mikäli haluat oikein terveellisen vaihtoehdon, voi hedelmät korvata vaikka keitetyillä porkkanoilla tai pinaatilla.
smoothie, fruit, easy, delicious, quick, healthy, snack, recipe, resepti, milkshake, pirtelö, hedelmät, nopea, helppo, herkut

2. Nestettä. Se voi olla vettä, maitoa, hedelmämehua, jääteetä tai vaikka kahvia. Jos käytät vesimelonia, appelsiinia, tai jotakin muuta yhtä vetistä hedelmää, nestettä ei välttämättä tarvita.

3. Jotakin, joka tekee smoothiesta paksumpaa. Esimerkiksi kaurahiutaleita, paksua jogurttia, jäätelöä tai jäämurskaa. Tietenkin jo muussattu hedelmä tekee juomasta paksumman.

4. Mausteita. Niitä ei ole pakko käyttää, mutta ainakin minusta ne ovat kiva lisä. Esimerkiksi hunajaa, kanelia, vaahterasiirappia, kaakaota, kinuskikastiketta, nutellaa, pähkinöitä, minttua tai basilikaa... Rajana on vain mielikuvituksesi!

Jos tämä oli yhtä hepreaa, voit soveltaa ohjetta vaikka näin:

1 omena pilkottuna
1/2 desilitraa maitoa
2 ruokalusikallista pikakaurahiutaleita
1 desilitra hedelmäjogurttia
ripaus kanelia
1 teelusikallinen hunajaa

Kerää ainekset tehosekoittimeen, surauta ja herkuttele!

Piristystä kevääseen!
Olive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti