6. huhtikuuta 2016

Tee se itse -jakkara

Tilasin viime vuonna hesarin paperiversion, ja kaikkihan tietävät, mikä määrä sanomalehtiroskaa siitä tulee. Olen surkea heittämään mitään pois, joten aloin miettiä, mitä kaikkea vanhoista sanomalehdistä voisi tehdä.

Näin pinterestissä idean jakkarasta, jonka sisään pinottiin tyhjiä limsapulloja. (Katso idea tästä.) Minä en ole mikään limsan suurkuluttaja, joten päätin kokeilla, josko ne voisi korvata sanomalehdillä.

Jakkara on helppo, nopea ja halpa tehdä, eikä valmistukseen tarvita mitään erikoistuotteita. Lopputulos on kuitenkin siisti ja tyylikäs, jos työn tekee kunnolla. Tässä kuva valmiista huonekalusta :)

helppo DIY jakkara TSI

Projektiin tarvitset:
  • sopivan kokoinen pahvilaatikko
  • vanhoja sanomalehtiä
  • maalarinteippiä
  • kangasta
  • vanua tai muuta täytettä (esim. vanha tyyny)
  • ompelukone (tai kuumaliimapistooli) (saumoja varten)
  • niittipyssy tai kuumaliimapistooli (jotta voisit kiinnittää kankaan laatikon pohjaan)
  • sakset
  • lusikallinen kärsivällisyyttä

1. Rullaa sanomalehdet. Näin jakkarasta ei tule liian painava. Järjestä rullat pystyyn laatikkoon. Itse jouduin ruttaamaan lopun laatikon täyteen sanomalehtipaperia, sillä rullia ei mahtunut toista kerrosta. Näin jälkikäteen ajatellen rullista olisi tullut korkeampia, jos paperit olisi rullannut toisin päin, ja silloin jakkarasta olisi tullut vielä kestävämpi.

rullaa sanomalehti

2. Ota laatikosta mitat. Lisää kannen mittoihin hieman ylimääräistä (sentti tai kaksi, jotta tyyny mahtuu) ja laatikon korkeuteen noin kymmenen senttiä, jotta voit taittaa kankaan laatikon alle. (Itse en hoksannut varata ylimääräistä - sen siitä saa, kun ompelee väsyneenä - ja jakkara on vähän sen näköinen :) Lisää saumanvarat. Leikkaa kankaasta pala mittojen mukaan. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, samoin kuin kankaan ompelu, sillä kierot kappaleet ja saumat näkyvät lopputuloksesta.

3. Ompele sivusaumat. Itse jouduin tässä vaiheessa pyöristämään päällisen kulmia, jotta sain sen istumaan.

4. Leikkaa kahden sentin saumanvaroilla kaksi laatikon kannen kokoista palaa. Ompele palat yhteen, mutta muista jättää aukko täyttämistä varten. Täytä, ja ompele aukko kiinni. Jos käytät valmista tyynyä, voit hypätä tämän vaiheen yli.
DIY tyyny
5. Kuumaliimaa tyyny laatikon päälle. Huputa. Tässä vaiheessa parantelin vähän lopputulosta ;)

TSI DIY jakkaraDIY TSI jakkara
6. Käännä rakennelma ympäri, kisko kangas tiukalle ja kiinnitä pohjaan kuumaliimalla.

Kuumaliima DIY TSI jakkara

7. Valmis! Jakkaran puolessa välissä näkyy sauma, sillä minulla ei ollut tarpeeksi kangasta ja jouduin tekemään päällisen kahdesta kappaleesta. Lopputulos on kuitenkin yllättävän siisti.

DIY TSI jakkara
Ensikerralla iloisten ideoiden blogissa tuunataan kesävaatteita!

Askartelun iloa toivottaa
Olive

Ps. Otan mielelläni vastaan palautetta. Onko ohjetta helppo seurata? Miten projekti onnistui teillä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti